کتابچه‌ی راهنمای تغذیه‌ی سازگار با محیط‌زیست

کتابچه‌ی راهنمای تغذیه‌ی سازگار با محیط‌زیست

بحران‌های محیط زیستی هر روز شدت می‌گیرند. کاستن از سرعت تغییر اقلیم و گرمایش جهانی، همزمان با افزایش جمعیت و نیاز مردمِ دنیا به غذا چالشِ بزرگی پیش روی سامانه‌ی غذاییِ دنیا گذاشته است. تأمین خوردوخوراکِ انسان‌ها نیازمند مصرف آب، زمین، و کود است. تولید غذا به جنگل‌زدایی، کاهش تنوع‌زیستی، و انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز دامن می‌زند. منشأ حدود یک‌سومِ گازهای گلخانه‌ایِ منتشر شده از فعالیت‌های انسان، به سامانه‌ی غذایی بازمی‌گردد و درنتیجه دانشمندان می‌گویند بدون پرداختن به مسئله‌ی غذا و اصلاح آن، امکان دستیابی به توافق اقلیمی پاریس اندک یا ناممکن است.

کتابچه‌ی «راهنمای تغذیه‌ی سازگار با محیط‌زیست» به این پرسش‌ها می‌پردازد:

تولید مواد غذاییِ مختلف، چه هزینه‌هایی به کره‌ی زمین تحمیل می‌کند؟

کدام مواد غذایی برای محیط‌زیست مخرب‌ترند؟

آیا می‌توان غذای بیشتری تولید کرد و همزمان از هدررفتِ منابع کاست؟

اقلیم‌دوست‌ترین رژیم غذایی کدام است؟

چگونه می‌توان از جنگل‌زدایی‌ها کاست؟

لازمه‌ی یک دموکراسیِ حقیقی دسترسی به اطلاعاتِ معتبر درباره‌ی مسائل کلیدی، داشتن حق انتخاب و دسترسی به گزینه‌های گوناگون، و گفت‌و‌گوی عمومی است. آگاهی‌بخشی درباره‌ی آثار محیط زیستیِ بشقاب غذایمان با تکیه بر شواهد علمی و پیش‌برد گفت‌و‌گوی عمومی در حوزه‌ی پایداری تغذیه هدف این کتابچه‌ی راهنما است.

.


.

فایل PDF کتابچه‌ی راهنمای تغذیه‌ی سازگار با محیط‌زیست

دانلود فایل PDF کتابچه با کیفیت اصلی | حجم ۸۰ مگابایت

دانلود فایل PDF کتابچه با کیفیت پایینتر | حجم ۵ مگابایت

.


.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *