در سال 2016، پس از مرور شواهد علمی موجود، «آکادمی تغذیه و رژیمدرمانگری» اعلام کرد که تغذیههای گیاهپایه (از جمله تغذیهی وگان)، اگر به خوبی برنامهریزی شوند، برای تمام گروههای سنی و تمامی مراحل زندگی فرد، از نوزادی تا سالمندی، مناسب، کافی و سالم هستند. [1] افزون بر این، آنها اعلام کردند که رژیمهای گیاهپایه ریسک بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت نوع 2، فشار خون، چاقی و سرطانهای گوناگون را کاهش میدهند. شواهد آنقدر قوی است که بهتازگی، انجمن دیابت ایالات متحده و کانادا نیز این رژیمها را برای پیشگیری و درمان دیابت به رسمیت شناختهاند.[2]
اینها خبر خوبی است، چون با تغییر سبک تغذیهایمان به سمت گیاهپایه، نه تنها میتوانیم در راستای دوست داشتن خود، به سلامت روح و بدنمان کمک کنیم، بلکه میتوانیم نقشی موثر در کاهش رنج حیوانات و ایجاد یک زندگی آسوده برای آنان[3]، پیشگیری از تغییر بیبرگشت اقلیم و گرمایش زمین[4] و کاهش رنج روحی و جسمی کارگران صنایع حیوانی[5] و کمک به گذار آنها به سمت صنایع کشاورزی و باغداری داشته باشیم.
در این دفترچه که توسط دکتر گِرِگِر، پزشک و متخصص تغذیه، تهیه شدهاست، با نمونهای از یک برنامهی غذایی سالم، دانشبنیان و گیاهپایه آشنا میشویم و اصول آن را یاد میگیریم (همراه با منابع متعدد و متنوع به زبان پارسی)
.
.
فایل PDF راهنمای تغذیهی اخلاقی و دانشبنیان از دکتر مایکل گرگر
.
.
کاری از: «حقایق تغذیه با دکتر گرِگِر»
ترجمه: فاطمه دلدار
ویرایش و نظارت:
.
.
[1] Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets
[2] ویدیوی ویژه: «انجمنهای دیابت، رژیمهای غذایی گیاهپایه را به رسمیت میشناسند»
[3] کلیپی از موسسهی Mercy for Animals و “ANIMALS SLAUGHTERED FOR FOOD EVERY SECOND“
[4] Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers
[5] کلیپ «خوردن، بیرون از قلمروی خودمان» و Every Twelve Seconds: Industrialized Slaughter and the Politics of Sight
.
.