وبینار «اقتصاد چرخشی در مدیریت پسماند» به همت «انجمن علمی دوستداران محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف» و با ارائه دکتر ابوعلی گلزاری در 6 آذر 99 برگزار شد که در آن به بررسی ابعاد اقتصادی مدیریت پسماند در صنعت (به ویژه از دیدگاه اقتصاد چرخشی) پرداخته شد.
یکی از جدیدترین شاخههای علم اقتصاد، اقتصاد چرخشی است که منشا آن اقتصاد محیطزیست میباشد و عبارت است از یک نظام اقتصادی که هدف آن کمینه کردن ضایعات و بیشترین استفاده از منابع است. اقتصاد چرخشی در مقابل مفهوم اقتصاد خطی قرار دارد که در آن مدل تولید به صورت «دریافت مواد اولیه، تولید و دور انداختن» است. جایی که در آن منابع اولیه نهایتا یا مصرف میشوند یا دور ریخته میشوند و محیط زیست آسیب جدی میبیند.
اقتصاد چرخشی، جایگزینی مناسب و پایدار برای اقتصاد خطی است که برخی از کشورها و بسیاری از بنگاههای تولیدی و تجاری- بازرگانی کشورهای توسعه یافته، مطالعات و فعالیتهای گستردهای را در این زمینه شروع کردهاند. اقتصاد چرخشی در سراسر جهان به عنوان شیوهای برای افزایش غلبه بر مدلهای تولید و مصرف فعلی بر اساس رشد مداوم اقتصادی و افزایش توانایی منابع تولیدی است که با ترویج پذیرش الگوهای بسته تولید درون نظام اقتصادی چرخشی، با هدف افزایش بهرهوری، منابع تولیدی و حفظ محیطزیست را همزمان مورد توجه قرار میدهد.
.
.
مشاهده فیلم وبینار در یوتیوب
مشاهده فیلم وبینار در آپارات
فایل PDF اسلایدهای ارائه شده
.
.
باحضور: دکتر ابوعلی گلزاری
مدرس دانشگاه تهران و صنعتی امیرکبیر
و عضو کارگروه محیط زیست کرسی سلامت اجتماعی یونسکو
به همت انجمن علمی دوستداران محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف
پنج شنبه 6 آذرماه 99
.
.