بحرانهای محیط زیستی هر روز شدت میگیرند. کاستن از سرعت تغییر اقلیم و گرمایش جهانی، همزمان با افزایش جمعیت و نیاز مردمِ دنیا به غذا چالشِ بزرگی پیش روی سامانهی غذاییِ دنیا گذاشته است. تأمین خوردوخوراکِ انسانها نیازمند مصرف آب، زمین، و کود است. تولید غذا به جنگلزدایی، کاهش تنوعزیستی، و انتشار گازهای گلخانهای نیز دامن میزند. منشأ حدود یکسومِ گازهای گلخانهایِ منتشر شده از فعالیتهای انسان، به سامانهی غذایی بازمیگردد و درنتیجه دانشمندان میگویند بدون پرداختن به مسئلهی غذا و اصلاح آن، امکان دستیابی به توافق اقلیمی پاریس اندک یا ناممکن است.
کتابچهی «راهنمای تغذیهی سازگار با محیطزیست» به این پرسشها میپردازد:
تولید مواد غذاییِ مختلف، چه هزینههایی به کرهی زمین تحمیل میکند؟
کدام مواد غذایی برای محیطزیست مخربترند؟
آیا میتوان غذای بیشتری تولید کرد و همزمان از هدررفتِ منابع کاست؟
اقلیمدوستترین رژیم غذایی کدام است؟
چگونه میتوان از جنگلزداییها کاست؟
لازمهی یک دموکراسیِ حقیقی دسترسی به اطلاعاتِ معتبر دربارهی مسائل کلیدی، داشتن حق انتخاب و دسترسی به گزینههای گوناگون، و گفتوگوی عمومی است. آگاهیبخشی دربارهی آثار محیط زیستیِ بشقاب غذایمان با تکیه بر شواهد علمی و پیشبرد گفتوگوی عمومی در حوزهی پایداری تغذیه هدف این کتابچهی راهنما است.
.
.
فایل PDF کتابچهی راهنمای تغذیهی سازگار با محیطزیست
دانلود فایل PDF کتابچه با کیفیت اصلی | حجم 80 مگابایت
دانلود فایل PDF کتابچه با کیفیت پایینتر | حجم 5 مگابایت
.
.