مصطفی مهرآیین در این سخنرانی ضمن ارائه توضیحی درباره پارهای از بحرانهای جمهوری اسلامی، چهار الگو از نسبت میان زندگی و سیاست را برمیشمارد. در ادامه الگویِ موردِ نظر فوکو، «زیست سیاست»، را راه حل بحرانهای جامعه امروز ایران معرفی میکند و در نهایت به آسیبی که در کمین این مدل از حکومتمندی است، در قالب اندیشه آگامبن درباره «وضعیت استثنایی» میپردازد. ایده اصلی او در این سخنرانی این است که «دانشِ زندگی همان دانش سیاست است. قدرتِ نهادهای حاکم بر جامعه باید برآمده از دانش بدن و جمعیت باشد و رسالت اصلی نهادهای حاکم در چنین بستری نه وضع قاعده و قانون، بلکه مدیریت و نظم بخشیدن به آن است».
.
.
بحرانهای جمهوری اسلامی و الگوی سیاسی مناسب برای گذار از آنها
مصطفی مهرآیین | دفتر مطالعات سیاسی وزارت کشور | تیرماه 97
صوت این سخنرانی | فایل PDF این سخنرانی
تدوین متن: سرکار خانم پریا عباسی
.
.
چه خوب است که این دغدغههای جدی، دردمندانه و دلسوزانه مجال عرضه دارند ولی متاسفانه گوش شنوایی نیست که این حرفها را بشنود و بکار گیرد ودر نهایت همان عارضه سیاستورزی و زیست در بحران های خودساخته همچنان تکرار میشود و میشود و میشود. ناسلامتی دفتر مطالعات سیاسی وزارت کشور است ولی وزیر کشور خودش یکی از مصداقهای مدیران مثالی این سخنرانی است. دریغ از عمل و نبودن گوش شنوا
جناب دکتر, با احترام پیشنهاد میکنم اولاً یه کلاس سخنرانی بردارین تا شاید بتونین منطقی تر و مفهوم صحبت کنین و اینقدر به در و دیوار نزنین. ثانیاً رو مثالهاتون خیلی بیشتر کار کنین. یعنی چی که به نظر شما ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده ما همجنسگرایی در غرب نخواهیم داشت؟
عالی بود نقطه نظرات فوکو بسیار روان مطرح شد و انگیزه ای شد برای مطالعه کتاب های پیشنهادی جنابعالی . مشتاق شنیدن سخنرانی های بیشتر از شما هستم.
این همه هیجان چرا…
مسائل بسیار عالی موشکافی شد اما به نظر که جامعهشناسان فقط قراره که حرف بزنند و راهکاری هم اگر میدهند، بکارگیری نشود.
خیلی عالی بود من استفاده کردم بخصوص اون بخش که راجع به مقاله فوکو بود واقعا بیانتون رسا بود ممنون از لطف شما ??
عالی بود
استفاده کردم
اما افسوس کو گوش شنوا در بین حضرات حکومتی