کاوه بهبهانی: کبریت این بحث را دوست معمار خوشفکرم علی امتیاز کشید. او در یادداشتهایی در روزنامۀ شرق از همکارانش خواست هزینۀ شرکت در اکسپوی 2020 دُبی (دوازده میلیون دلار) را صرف تجهیز مدرسههای محروم کشور به بخاری کنند یا دستکم در اِکسپوی موردبحث حضور کمهزینهتر و در عوض، معنادارتری داشته باشند (تجهیز ۱۲۰ هزار کلاس درس به بخاری که ۳ میلیون کودک ایرانی در آن تحصیل میکند هم ۱۲ میلیون دلار هزینه دارد).
موضوع را که با من در میان گذاشت برای من فرقی نمیکرد. بجای اکسپو بگذارید X درحالیکه X حکایت از نوعی منطقِ نمایش داشته باشد در جامعهای که پارهای از اقشار از نیازهای ابتدایی خود محروماند، آنوقت درنهایت احترام به هموطنانم پیشنهاد میدادم که X در اولویت نیست. و دست بر قضا یک دلیل من همان برچسبی است که به مخالفت با منطق نمایش میزنند: پوپولیسم! راستش به باور من شبح پوپولیسم در راه است. در میان اینهمه نمایش و جلوهگری و “تبرج” و ولع دید زدن و دید خوردن پچپچهها و عربدههای پوپولیستی، سکۀ رایج بازار شدهاند.
رسوایی سالهای زعامت “الیتها” در این چند سال پُر آب چشم، پااندازِ حجلۀ پُردرد شیرینیخورانِ قدرت و عوامانگیزی (/پوپولیسم) خواهد بود. هر مرهمی بر زخمهای مزمن مطرودان و محذوفان شاید از سرعت بخورد قطار پوپولیسم با بدنۀ نحیفِ فرهنگی که با نابختیاریهای بسیار شکلگرفته است بکاهد. البته پنهان نمیکنم که عمیقاً از آن ناامیدم. اما مگر آدمی را جز تلاش چه دادهاند؟ این گفتوگو در کانون معماران معاصر با دکتر یاسر موسیپور دست داد. هرچند بر سر نتیجه همداستان نبودیم، همدلیها بسیار بود و من از این گفتوگو بسیار آموختم. در آنچه گفتهام کوشیدهام تقریری از منطق نمایش به دست دهم و بعد بروم سراغ دوراهۀ اخلاقی موردبحث: X یا بخاری.
.
.
صوت سخنان کاوه بهبهانی با عنوان «معماری- گنشگری اجتماعی، منطق نمایش»
تصاویر ضمیمه سخنان کاوه بهبهانی
صوت سخنان یاسر موسیپور در نشست مبانی نظری کنشگری اجتماعی
صوت گفتگوی بین کاوه بهبهانی و یاسر موسیپور
.
.
فیلمهای منتشر شده از این نشست در آپارات:
مبانی نظری کنشگری معماری ( اکسپو – بخاری ) بخش اول
مبانی نظری کنشگری معماری ( اکسپو – بخاری ) بخش دوم
.
.
عالی بود..
ایکاش تمام شهرداری ها در ایران این اصول معماری کل نگر را لحاظ می کردند.