نظریههای جامعهشناسی چهارچوبهای نظری پیشنهادی جامعهشناسان برای توضیح و تحلیل فعالیتها، فرایندها و ساختارهای اجتماعی است. در دورهی درسی پیشرو ابتدا بحث کلی در باب موضوع بحث میآید، این که نظریه چیست؛ نظریهی جامعه شناسی چیست؟ و دست آخرجامعه شناسی چیست؟ بحث دیگر راجع به رویکرد تاریخی و مطالعاتی اتخاذشدهی ناظر به نظریههای جامعهشناسی است. در ادامه هم بحثی در باب دورهی تاریخی یا نوع نگاه سنت و پس از آن نوع نگاه تجدد به این مقولات گشوده میشود.
پس از این بحثهای مقدماتی، بحث اصلی سیر تاریخی پیدایش جامعهشناسی از نقطهی شکل گیری در نوزایی تا گسست از فکر سنت به جهان مدرن و علل و عوامل آن روایت میشود. در نهایت هم تطورات بعدی آن را تا دنیای جدید و این که اندیشهی جامعه شناسی چه شکل های دیگری پیدا کرده مرور میشود.
دکتر حسین کچوئیان (زاده ۱۳۳۸ در تهران) جامعه شناس، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و فعال در زمینهی نظریه های کلان جامعه شناسی و جامعه شناسی معرفت است و در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشکدهی علوم اجتماعی دانشگاه تهران می باشد. او فارغالتحصیل دانشگاه منچستر و دارای تحصیلات حوزوی است.
.
.
صوت جلسه اول
صوت جلسه دوم
صوت جلسه سوم
صوت جلسه چهارم
صوت جلسه پنجم
صوت جلسه ششم
صوت جلسه هفتم
صوت جلسه هشتم
صوت جلسه نهم
صوت جلسه دهم
صوت جلسه یازدهم
صوت جلسه دوازدهم
صوت جلسه سیزدهم
صوت جلسه چهاردهم
صوت جلسه پانزدهم
صوت جلسه شانزدهم
صوت جلسه هفدهم
صوت جلسه هجدهم
صوت جلسه نوزدهم
صوت جلسه بیستم
صوت جلسه بیست و یکم
صوت جلسه بیست و دوم
.
.
نظریههای جامعهشناسی
دکتر حسین کچوئیان
سال ۱۳۸۹
دانشکدهی علوم اجتماعی دانشگاه تهران
.
.
معدود و انگشت شمارند افرادی که مانند آقای دکتر کچوییان اقدام به ارائه نظر بدیع و اصیل کرده باشند. دیگران مترجم اند در نقاب اندیشمند.
اوه بله! نظریات دکتر کچویان واقعا بدیع ند و ثمره بدایع و بدعتهای ایشان را هم با پوست و گوشت خودمان لمس میکنیم!
طعنه زدن رفتاری آکادمیک نیست اگر نظری دارند که درست نیست بفرمایید و بیان کنید چرا درست نیست. این که طعنه بزنید ممکن است تابیر به این شود که فقط می خواهید تخریب کنید در حالی توان ارائه دلیل موجه ندارید.
باسلام و احترام
تشکر بابت تکمیل و اصلاح تعداد جلسات این درس گفتار.
متاسفانه هنوز صوت جلسه هجدهم دچار مشکل است و امکان دانلود آن وجود ندارد و خطا می دهد
باتشکر
سلام و درود
اصلاح شد