یکی از واحدهای درسی رسمی گروههای فلسفه در تمام دانشگاهها درس «تاریخ فلسفهی قرون وسطی» است. اصطلاح قرون وسطی، اصطلاح مورخان برای یادکردِ دورهای است که از پایان امپراتوری روم در قرن پنجم میلادی شروع میشود و تا سقوط قسطنطنیه و پایان امپراتوری روم شرقی (یا بیزانس) در ۱۴۵۳ ادامه مییابد. در واقع به عنوان عصری که بین دورهی یونانی – رومی، که دورهی قدیم خوانده شدهاست، و دورهی جدید و معاصر قرار دارد. بدین جهت این دوره، قرون وسطی نامیده میشود.
به لحاظ تاریخ فلسفهای عدهای موافق نظر مورخاناند و عدهای دیگر ابتدای فلسفهی قرون وسطی را تا قرون اول یا دوم میلادی به عقب میبرند. به سبب هماهنگی نوع فلسفهای که با مسیحیت از این دوره شروع میشود و تا رنسانس ادامه مییابد. در مقابل اینان مورخانی هم معتقدند که دورهی آباء کلیسا عصر خاصی است با خصوصیات فرهنگی متفاوت.
با وجود تمام این اختلافات، آنچه دیگر امروزه مورد تردید نیست، این است که مرور اندیشهی غرب با پرش و جهش از این دورهی تاریخی، چنان که زمانی کسانی میپنداشتند، تنها به امتناع فهم درست از کلیت اندیشهی غرب میانجامد. فهم موضوعات، رویکردها، مسائل و دیگر تمایزات این دورهی فلسفی اهمیت و مدخلیت تامی در دورههای متاخر و متاثر از آنها تا زمانهی معاصر ما دارد.
دکتر علی کرباسیزاده اصفهانی استاد دانشگاه اصفهان در این دورهی درسی مروری بر مهم ترین صفحات این دورهی تاریخی از منظر فلسفهی آن داشتهاند. نقطهی آغاز این درسگفتارها اواخر دورهی هلنی و یونانیمآبی است و پایان آن آباء کلیسا و متفکران دورهی گذار به رنسانس. البته جابهجا اشارتهایی به ربط و نسبت نظرات متفکران این دوره با ادوار دیگر فلسفی نیز دارد که از این بابت بسیار مغتنم است.
.
.
صوت جلسه 1
صوت جلسه 2
صوت جلسه 3
صوت جلسه 4
صوت جلسه 5
صوت جلسه 6
صوت جلسه 7
صوت جلسه 8
صوت جلسه 9
صوت جلسه 10
صوت جلسه 11
صوت جلسه 12
صوت جلسه 13
صوت جلسه 14
صوت جلسه 15
صوت جلسه 16
صوت جلسه 17
صوت جلسه 18
صوت جلسه 19
صوت جلسه 20
صوت جلسه 21
صوت جلسه 22
صوت جلسه 23
صوت جلسه 24
صوت جلسه 25
صوت جلسه 26
صوت جلسه 27
صوت جلسه 28
صوت جلسه 29
صوت جلسه 30
.
.
تاریخ فلسفه قرون وسطی
دکتر علی کرباسیزاده اصفهان
دانشگاه اصفهان
سال ۱۳۸۳
.
.
حیف که با کیفیت پایین ضبط شده. درسگفتار باارزشی است. من کامل گوش دادم و استفاده کردم.