
سایت محمدمجتهد شبستری در ۲۵ دی ۹۵ در مطلبی نوشت: هفت مقاله زیر که باز نشر میشوند، همان مقالاتیاند که صاحب این قلم در آنها اعتبار اجتهاد فقهی در موضوعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در عصر حاضر را با دلایل متعدد زیر سوال برده و به مراجع محترم تقلید پیشنهاد کرده بود بر مبنای محتوای آن مقالات، با نویسنده آنها شخصاً درمناظرهای شرکت کنند.
اکنون که متاسفانه امتناع آقایان معلوم شده، آن مقالات مجدداً در معرض دید علاقمندان قرار داده میشود تا بار دیگر مورد دقت و تأمل اهل نظر قرار گیرد. اگر آن فضلای محترم که برای مناطره با اینجانب اعلام آمادگی کرده بودند، محتوای این مقالات را نقد کنند و به این وبسایت بفرستند، نوشته آنها بدون کموکاست منتشر خواهد شد. دراینجا این هم گفتنی است که بعضی از منتقدان اینجانب در عتاب و خطابهای اخیر که به سوی من روانه کردند، اطلاعات خلاف واقع متعدد دادند که مایه تعجب من شد؛ چون یکی از آن اطلاعات به تحریف سوابق تحصیلات ۱۸ ساله من درحوزه علمیه قم مربوط است، لازم میدانم در اینجا آن را اصلاح کنم. من بیاد نمیآورم که خدمت استاد آقای دکتر رضایی، یعنی آیت الله سبحانی، تلمذ حوزوی کرده باشم. اما آنچه به یاد میآورم این است که درتدریس خارج اصول فقه که مرحوم آیت الله شریعتمداری در مسجد حجتیه قم برگزار میکرد، آقای سبحانی و آقای مکارم شیرازی و اینجانب و عدهای دیگر از فضلا در کنار هم مینشستیم و از تدقیقات وافر آن مرحوم بهرهها میبردیم.
آن هفت مقاله به قرار زیر است:
۱- تنقیح محل نزاع با فقیهان (بخش اول) (۱ بهمن ۱۳۹۲)
۲- تنقیح محل نزاع با فقیهان (بخش دوم) (۲۱ بهمن ۱۳۹۲)
۳- اگر «داعش» از فقیهان بپرسد (۲۵ تیر ۱۳۹۳)
۴- مبناهای تئوریک داعش (۳۰ تیر ۱۳۹۳)
۵- چگونه مبانی کلامی و فقهی فرو ریختهاند (۶ اردیبهشت ۱۳۹۴)
۶- آن فهم که ممتنع است (۴ مرداد ۱۳۹۴)
۷- چرا دوران علم اصول و اجتهاد فقهی سپری شده است؟ (۲۱ بهمن ۱۳۹۴)
.
دانلود pdf هر ۷ مقاله «مقالات هفتگانه» در فایل زیپ
.
نظریات استاد شبستری محصول اندیشه و تفکر خردمندانه است . اندیشه وخرد را همان اندیشه و خرد هماورد است .نه دشنام و بهتان . کسانی که توان نقد علمی اندیشه ای ندارند ونمیفهمند وازسر غرض و جهل و منعت لا آن می ستیزند، به هجو صاحب آن اندیشه متوسل می شوند.
با توجه به اینکه سخنان و مقالات استاد محمد مجتهد شبستری بر جان مینشیند ، قطعا ایشان مورد توجه خالق یکتا هست و از اینکه با سخنانشان به سوالهای ما از هزاران سوال دفن شده مان جوابهایی پیدا کرده اند تشکر میکنم و انتظار داریم شاگردانی مثل خودشان برای ایندگان تربیت کنند ” قدر زر زرگر شناسد – قدر گوهر گوهری ”
و یک خواسته
تحقیقاتی در باب طهارت و نجاست که اکثریت مردم مسلمان بوسیله فتاوای این باب از فقه دچار تشویش خاطر شده اند هم داشته باشند و امتی را از سردرگمی نجات دهند
متشکرم