نشست «فیلسوف کیست ؟»

فیلسوف کیست ؟

نشست «فیلسوف کیست ؟» پنجم شهریورماه ۱۳۹۷ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. در این نشست دکتر سعید ناجی و دکتر روح الله کریمی به عنوان مدافعان طرح فلسفه برای کودکان و دکتر پگاه مصلح و دکتر محمدمهدی اردبیلی به عنوان منتقد این طرح سخنرانی کردند.

.


.

فایل صوتی نشست «فیلسوف کیست؟»

.


.

7 نظر برای “نشست «فیلسوف کیست ؟»

  1. سلام
    بحث جالبی بود.من بانظرجناب دکتراردبیلی موافق هستم.جناب دکتراردبیلی ازفیلسوفان جوان وخوش فکر جامعه ماهستند.
    به نظربنده بهتراست که لغت فیلسوف برای کودکان برداشته شود وبه جای آن “خلاقیت “گذاشته شود,چون لغت فیلسوف به مرورزمان کودکان را دچارتوهم وخودبزرگ بینی می کند واین بسیارخطرناک است..

    1. جلسه خوبی بود. البته فکر کنم اگر آقای اردبیلی اینجا بود، اطلاق عنوان فیلسوف به خودش را هم نقد میکرد.

  2. گمان میکنم درک تفاوت بین فیلسوف و فلسفه خوانده چندان مشکل نباشد.
    فیلسوف به کسی گفته میشود که ابداع و نواوری در فلسفه داشته باشد و یک نظام
    فلسفی تازه پایه ریزی کند . تعداد چنین افرادی در هر عصر در کل جهان از انگشتان
    دست کمتر است. آقای اردبیلی در زمینه فلسفه هگل کار کرده اند که البته اگر از کسی
    مثل جواد طباطبایی بپرسید خواهد گفت که هرگز فلسفه هگل را عمیقا نفهمیده . احتمالا
    درست هم میگوید چون
    فلسفه بسیار به زبان وابسته است و بویژه هگل فوق العاده مغلق گو است و درک فلسفه
    اش حتی برای فیلسوفان آلمانی زبانی مثل پوپر هم دشوار است تا چه رسد به کسانی که
    اصلا زبان آلمانی نمیدانند.

  3. من هم بانظردکتراردبیلی موافقم.
    چندوقت پیش درخبرها خواندم,یک دختربچه ۱۲یا۱۳ساله به پیشنهادمعلم مدرسه کتاب (دنیای سوفی) راخوانده بودوبسیارتحت تاثیرآن کتاب قرارگرفته و بعدازمدتی خودکشی کرده بود.
    کودک باید کودکی کند.فلسفه برای کودکان خطرناک است.

    1. خودکشی در کودکان مرسوم نیست مگر در موارد حاد که اختلال شخصیت دو قطبی bipolar بعد از ۱۴ سالگی خودشو بد نشون میده ۹۰ درصد خودکشی هنرمندان و افراد سرشناس ناشی از اختلال دو قطبیه بهش منیک دپرشن هم میگن یا در موارد اسکیزوید-پارانوئید که غیر قابل تحمل شدن حیات بعد از بلوغ و خودآگاهی رو به دنبال داره در این موارد اقدام به خودکشی معموله. افسردگی حاد که بعضی کودکان به دلیل درک ناخواسته بودن یا احساس سربار بودن یا الوده شدن ذهن به احساس گناه و دگر جهان اندیشی باهاش بزرگ میشن هم عامل اقدام به خودکشی میتونه باشه یعنی تربیت دینی به نوروز شدن و اقدام به خودکشی غیر قانونی یا قانونی و شرعی منجر میشه.
      از همه مهمتر در بیشتر خودکشی ها فقر مهمترین عامله!
      وقتی یه چیزی رو میشنوید باید فلسفی بهش نگاه کنید یعنی overanalysis را روی موضوع به صورت سوبژکتیو انجام بدید اولا دنیای سوفی واقعا کتاب فلسفیه ؟ دوم معلم های ایرانی اصلا کتاب معرفی میکنند؟ سوم استناد به خبر انهم در این هزار توی دروغ گوها ؟ دلیل اصلی که در بیشتر موارد توسط خانواده پنهان میشه که همان عقب ماندگی فکری در محیط خانواده خشونت خانگی و افسردگی و پرخاشگری جمعی است که همه انها ناشی از فقر هستند تا کتاب مسخره دنیای سوفی!

  4. متاسفانه باید پذیرفت که در کشور ما مفهوم فلسفه و جایگاه آن حتی برای بزرگسالان با وجود تحصیلات ظاهرا عالیه هنوز جا نیفتاده است و در چنین وضعیتی سخن گفتن از فلسفه برای کودکان بسیار عجیب است.البته در افسانه‌ها میتوان شهر را به دست کودکان سپرد اما واقعیت سرسخت تر از تمایلات آدمی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *